A Fenntarthatósági témahét jegyében projektnapot tartott a 3.a osztály a tudatos fogyasztás témakörében.
Tóth Réka, meghívott vendégünk, a kenyérsütés világába kalauzolta a gyerekeket. Érdekesen, izgalmasan vezette végig, hogyan lesz a kicsiny magból kenyér. A tanulók megismerkedhettek többféle gabonával. A kenyérhez és perechez szükséges lisztet maguk őrölték a kis elektromos malom segítségével. Réka néni ezután bevezette a gyerekeket a tésztakelesztés, dagasztás rejtelmeibe. Közös imádsággal áldást kértünk a ” munkánkra”. Míg kelt a tészta, kenyérsütéssel kapcsolatos dalokat énekeltek, majd A kis dió népmeséből megtudhatták, hogyan lesz a kis magocskából búza. A szorgos kezecskék ezután közösen gyúrták a kenyérnek való tésztát, majd mindenki elkészítette magának a sós perecet. Réka néni színezőket, könyveket is hozott a gyerekeknek, melyet ki-ki kedve szerint színezhetett, olvasgathatott. Nagyon sok új dolgot ismerhettünk meg, tartalmas, szép nap volt! Hála és köszönet Tóth Rékának!